boso jowo
Pengangkring

nura
Kategori :
@ 15 Sep 2008 | 01:09:12


ngomongke boso jowo yo ra apdol nek aku nulis nganggo boso indonesia. neng kok kadang ngroso wagu wae nulis akeh nganggo boso jowo. paling yo sebabpe ora biasa. lhah, aku ki wong jowo, neng wes mulai ilang seko otak gara-gara ora sering digawe. nah, wingi aku mertamu neng nggone bebana (bebadhan basa jawa nataharsana. bebana kui koyo komunitas seng madai uwong-uwong seng seneng boso jowo. neng kono, yo ora mung ngomong boso jowo, mocopat, geguritan, sesorahan, sinau aksoro jowo, pranotocoro.
neng jaman saiki, yo ono wae uwong seng isih nguri-uri boso jowo. neng nek uwong-uwong kui kok tekoni, jan-jane boso jowo ki penting ora to diuri-uri padahal saiki luweh akeh seng ngomong boso indonesia, english, po meneh gaya cynta laura? lha sok dinggo ngopo nek wes do ra nganggo jowo?
mesti yo jawabane, eneng seng ngomong "ilang yo uwes, lha njuk ngopo"
aku ki kadang yo luweh karo boso jowo. lha wong neng kuliahan seng nganggo jowo yo mung sithik, po meneh neng kelas, malah okeh inggrise ketimbang indonesiane. neng lha aku ki wong jowo, mosok to boso ibu ku we ra iso, kan yo aneh.
cobo cah cilik-cilik jowo jaman saiki, ketoe nek iso inggris malah dianggep pinter. trus neng keluargane yo malah nganggo boso indonesia. nek menurutku yo kui seng dadike boso jowo wes luntur. cah cilik iso ngomong ki seng paling kepisan yo niru ibue (sanak sedulure). lha neng wong ngomah we yo wes ra ngajari, yo anake wes ra iso jowo. opo meneh boso jowo kromo alus.
nah, neng kene yo mumpung eneng angkringan. dadine iso warek neng yo iso sinau boso jowo.
Ayo cah dijajal

koebiz ngangkring @ 17 Sep 2008 | 04:03:36

Lha saiki ngobrol nganggo boso jowo, telpon yo boso jowoan, cubo, jal nules nggo boso jowo. Koyo opo hasile?

Lha nggih toh pak Bina, sak meniko ampun isin-isin. Wong jowo nganggo bosone dewe kok isin, ha iyo toh.
Kae, kang Ngarso kae, sok sok an boso indonesia ning yo jowone metu.

Wes, pokoke yo ra popo nganggo boso jowo, aku yo seneng kok.

Tetap sehat, HACKED BY RIZKIADI
istimewa

ngatmanhore ngangkring @ 18 Sep 2008 | 04:17:28

Boso Jowo ki boso sing istimewa. Akeh tembung siji sing artine akeh.
Kayata :
- Pareng = iso artine pamit mulih utowo artine entuk.
- Manthuk = iso artine "mengangguk" utowo mulih.
- Gedhong = iso artine megah(omah gedhong) utowo mbuntel.
lan sakpiturute isih akeh....

Aku dewe saben dino isih nggo boso jowo ora ketung ra mudeng endi sing ngoko, kromo alus, kromo inggil opo kromo dimejo (opo kui ).

Nek ngomong isih lumayan ngerti tapi nek nulis aksara jawa blas ra mudeng.

!@#$%^&^%$.....thittttttttt..... halah jebul yo angel nulis nggo boso jowo!

...... es teh anget.....
boso jowo #2

Gentho Pawon ngangkring @ 18 Sep 2008 | 05:24:27

kanggoku ya mbak nura .. mungkin rodo beda anggone ndelehake permasalahan

bocah-bocah cilik, enom tekan tuwo sak kabehe nganggep yen boso jowo kuwi kudu dilestarikan kudu diuri-uri lan sapununggale, awit boso jowo kuwi adiluhung lan sedulur-sedulure ... hahahahah prek

boso jowo ojo mung dikekep dadi objek, mbokdhe ... dadi korban perhatian ... papane boso jowo kuwi dudu ruang diskusi, dudu museum, ananging sarana ... boso jowo kok mbalah dibahas dadi masalah ... wah jian

bahasa iku sarana
yen wes ana sarana liyane sing iso ngganti
yo wes gek ndang diganti
ra sah nesu lan nyalahke
yen mengko ing tembe mburi
boso jowo ilang

piye?


DJMBTZMWTZ --- > GENTHOPAWON
:)

tixoez ngangkring @ 21 Sep 2008 | 04:32:46

paling2 mengko dadi kuwalik..
wong jowo ngomong e nganggo boso inggris..
wong eropa ngomong e nganggo boso jowo

***** tixoez.my.id *****
Javaholic

simbah87 ngangkring @ 21 Sep 2008 | 13:01:53

aq ki yo wong jowo..
nanging sanes gembel..
(welah..lha kok malah nyandak wedhus to?..)

boso jowo ki nentremake ati..
nanging yen pas aq SMSan nganggo boso jowo ngoko ki kok ra kepenak to?
lha piye?
ha wong angel banget je nek arep nyingkat ukarane?
yo dadi dowo ngono kae..
iyo nek sing di SMS ki ngerti arti singkatane?
ha nek ra?
sing moco malah mumet..(mumet mercon po?)

saran kagem para developer HP..
kepiye nek HP saiki utawa HP masa depan ki ana font'e hanacaraka sing pepak..
ana sandhangane..
ana wilangane..
digawe komplit pokoke..
(mumet ra?)

Lha font jepang ro mandarin ki ana je?
masa aksara jawa ra ana?
hehehehe..

Nuwun.. =)

Ajining dhiri dumunung ana ing lathi, ajining raga ana ing busana
@simbah

tixoez ngangkring @ 22 Sep 2008 | 20:32:14

font jawa ono kok mas :)
cobo search wonten ing google :) (nyebut url oleh ra nang kene?? hihihihi )
search e ngagem http://www.google.com/intl/jw/ mas.. ben luweh marem :p

***** tixoez.my.id *****
..sing nggo HP..

simbah87 ngangkring @ 23 Sep 2008 | 11:40:31

-> tixoez..
nggih mas..
dalem nggih sumerap menawi menika..
dalem nggih sampung gadhah font hanacaraka nipun.. ;p
nanging ingkang kagem HP menika wonten boten nggih?

nuwun.. =)

Ajining dhiri dumunung ana ing lathi, ajining raga ana ing busana
@simbah

tixoez ngangkring @ 25 Sep 2008 | 10:55:23

halah.. huahuahauhau...
dereng wonten aplikasi ne mas..
em..
iklan apik kie mas..

http://www.youtube.com/watch?v=iGv6RxfwYkU

mugo2 nemu hikmah e ;)
klo saya liat iklan itu cuma senyum2 sih... tapi artinya dalam banget

***** tixoez.my.id *****
Menu
Member menu
Username

Password


Lost Password ?
New User Join Now
Getok Tular
» 07 Oct 2013 | 03:35:39
ngga bisa ganti avatar :(
» 05 Apr 2014 | 13:49:54
pun saget mas tixoes :D
» 18 Sep 2013 | 03:07:57
akhirnya para angkringers senior pelahan mundur karna mendekati udzur, sementara angkringers yunior sudah pindah ke cafe dan resto
» 26 Aug 2013 | 02:02:08
dalam rangka menggaet suara anak muda yg tergolong dalam barisan "Swing Vooter" maka gubernur pun nekat nonton METALICA
» 14 Aug 2013 | 03:00:14
ternyata suasana indah romadhon dan lebaran dinodai oleh ulah FPI dan penembak gelap, sementara warkop, angkringan masih tutup mudik pulang kampung
» 31 Jul 2013 | 01:56:46
awakku sik onok rek hehehe
» 18 Jul 2013 | 23:41:30
huwaloooooooooohhhh :)
» 16 May 2013 | 08:14:15
kok sepi mamring ngene yo ?
» 22 Jul 2013 | 00:12:35
AKU MAHO :D
» 30 Apr 2013 | 07:04:10
jendral pol susno duaji hilang. sudah waktunya para relawan, mapala dan tin sar bergerak membantu kejaksaan mencari susno duaji. saat hilang beliau ada di daerah bandung yg berkabut tebal
Silahkan Login / Register Untuk isi shoutbox
Banner